בהגיענו למקום ציבורי כמו חדר הכושר, בריכה, תחנת רכבת או נמל תעופה, קרוב לוודאי שתציף אותנו בתחושת הקלה בהיתקלנו
בארון לוקרים המאפשר לנו להשאיר בו את כל התיקים, החפצים והכבודה, בידיעה שנוכל להמשיך את הסידורים שלנו בקלילות רגליים וידיים חופשיות בזמן שהחפצים שמורים ומוגנים מפני גניבה על ידי מנעולים ללוקרים. האמנם?
מומחים מטעם סייפלוקר, היבואנית הבלעדית של חברת אמריקן לוקר העולמית, מציינים כי יישנו בשוק מגוון רחב של מנעולים ללוקרים שחלקם באיכות ירודה וקלים במיוחד לפריצה. לצערנו, לא כולנו מודעים לכך.
כך לדוגמה, הניחה יעל מהרצליה את הארנק והטלפון הסלולרי שלה בלוקר במקום שבו היא נוהגת להתאמן וכשסיימה את האימון גילתה לתדהמתה כי מנעול לוקר שבו השתמשה נפרץ וכל חפציה נגנבו ממנו.
סוגי נעילה
כשהעלתה יעל את סיפור המקרה לפייסבוק, הוא זכה למאות מאות תגובות ושיתופים. מסתבר שיעל איננה הקרבן היחיד, ומאות אנשים נוספים נעקצו בדרך זו. המומחים מבית סייפ לוקר מסבירים כי מבין כל מנגנוני הנעילה הקיימים כיום בתחום, ניתן למנות שלושה סוגים נפוצים במיוחד של מנעולים ללוקרים (יש לי את התוכן כבר למעלה) שהם מנעול דיגיטלי, מנעול RFID ומנעול מטבעות המיועד לתחלופת משתמשים גבוהה.
המנגנון של מנעול המטבעות בנוי באופן שבו המפתח ללוקר נמצא בצילינדר, והוא משתחרר עם הכנסת המטבע. בתום השימוש מוכנס המפתח חזרה אל המקום לצורך פתיחת הלוקר. חסרונו של מנגנון הנעילה מסוג זה נעוץ בעובדה שלכל מנגנון ישנו מפתח אחד בלבד, ויהיה צורך בפירוק הצילינדר ממקומו במקרים בהם המפתח יאבד.
מנעולים ללוקרים- הדור החדש
מנעולים ללוקרים בעלי מנגנון נעילה דיגיטלי הינם פשוטים לשימוש, ולהבדיל ממנעול המטבעות, אין בהם את חשש לאבדן המפתח. המנעול הדיגיטלי משלב בין השיטה להכנסת מטבע אל החריץ לבין הקשת קוד אישי שבאמצעותו ניתן גם לפתוח את הלוקר בתום השימוש.
המומחים של חברת סייפ לוקר מציינים שהדור החדש של מנעולים ללוקרים הוא:
מנעולי RFID הנחשבים למתקדמים ביותר כיום בשוק וכוללים שבב נישא המותקן מעל לצמיד אישי. מדובר בשבבי קריאה פסיביים המושתתים על גלי רדיו ותיוג אלקטרוני ומופעלים רק בהכנסתם אל הטווח האלקטרומגנטי של הקורא הממוקם בתוך הלוקר, כך שפתיחת הלוקר אפשרית רק עם הצמדת הצמיד עם השבב אל המנעול.
מדובר בצמידים עם שבבים אישיים קלי משקל, כך שאין חשש לאבדן המפתח או שכיחת הקוד, והשימוש בטכנולוגיה הזו נחשבת לקשה ביותר לפיצוח.
לחצו כאן לפרטים אודות ארון לוקרים