מרתק לגלות איך לוקרים הפכו בשנים האחרונות לחלק מהנוף הבית ספרי. בסדרות הטלוויזיה השונות רואים אותם על רקע היחסים בין התלמידים והסיפורים על המורים. תלמידים הכותבים בלוגים או סיפורים קצרים, מכניסים את הלוקרים כחלק מהעלילה. חברת סייפ לוקר היא יבואנית הלוקרים המובילה בישראל, ומפיצה אותם לבתי עסק רבים כגון בתי ספר, מרכזי ספא, רכבת ישראל, חברת טבע, שירות בתי הסוהר ועוד. נציגי החברה מפרטים לנו אודות האופציות לשימוש בלוקרים.
לוקרים קטנים ובטוחים
אחד השימושים העדכניים שניתן לעשות עם ארון לוקרים הוא להתאימו לטלפונים סלולריים. בישראל קיימים ארגונים בטחונים רבים, לדוגמא, המעוניינים לשמור על סודיות ואבטחת המידע. פעמים רבות למקומות אלו נכנסים אנשים עם טלפונים, מקליטים ישיבות ושיחות, מצלמים מקומות וחומרים רגישים, ללא ידיעת הארגון או החברה. על מנת למנוע תופעות אלו, פותחו לוקרים מיוחדים, ארוניות מתכת קטנות, שמיועדות לסמארטפונים, לארנקים ולמפתחות, אשר מוצבים בכניסה לאותו אתר או חדר ישיבות. ארונות איחסון אלו פועלים באמצעות מנעול דיגיטלי המכיל קוד אישי או בנעילת מפתח.
מערכות ממוחשבות
בעידן הטכנולוגי בו כולנו לוחצים על כפתורים יותר מאשר לוחצים ידיים, עולם המחשוב משתלב גם בלוקרים. ישנם תאי אחסון להשכרה או לוקרים למכירה המופעלים על ידי מערכת ממוחשבת וידידותית למשתמש. ארוניות מתכת אלו נפתחות באמצעות מספר שיטות תשלום פשוטות, במזומן או באשראי. נעילה של הלוקר מתבצעת על ידי המשתמש באופן דיגיטלי, דרך מחשב מרכזי ששולט על כל הלוקרים. מערכת זו מזכירה את השימוש בכספומט בבנק ונראית מסודרת להפליא. ניתן לצפות בתמונות הממחישות מערכת זו ולהתרשם מהפשטות והארגון שלה.
חומרי הגלם
מסקרן לגלות מאילו חומרים עשויים תאי איחסון אלו. חומרי הגלם העיקריים הם: פלסטיק, אלומיניום ופוליקרבונט, העמיד בפני חום, נירוסטה, העמידה לחלודה, ומתכת. לפי מה בוחרים את החומר המתאים ללוקרים? הכול מותאם לצרכים של המשתמש. לוקרים לבתי ספר, אשר לרוב ממוקמים בתוך מבנים, עשויים לרוב ממתכת. במידה ויש צורך למיקום מחוץ למבנה, ישתמשו בנירוסטה או באלומיניום ופוליקרבונט שעמידים בפני חום וחלודה. יש צורך בשיתוף פעולה, כמובן, בין מזמין הלוקרים לספק, כדי שתהיה התאמה טובה בין החומרים לצרכים.