מנעולים ללוקרים- כל מה שחייבים לדעת
אחד מהשירותים היותר בסיסיים שכן ניתן לקבל במקומות ציבוריים רבים הוא שירות שמירת חפצים אשר בחלק מהמקומות נעשה באמצעות אנשים אשר שומרים לנו על החפצים ובחלק מן המקומות הוא נעשה באמצעות לוקרים. לוקרים הינם ארונות לשמירת חפצים אשר מוצבים במרחב הציבורי וכך למעשה כל אחד יכול לשים את חפציו בלוקר ולנעול אותו. בעזרת הלוקר הנעול אנו יוצרים לעצמנו אזור פרטי במרחב הציבורי בו אנו יכולים לאחסן את חפצינו האישיים. כיום ניתן למצוא לוקרים במקומות ציבוריים רבים אשר מטרתם היא לדאוג לרווחת ציבור אשר עושה שימוש באותו מתקן ציבורי. חלק מאותם מקומות בהם השימוש בלוקרים נפוץ מאוד הם בתי ספר, בריכות ומרחצאות, חדרי כושר, מוזיאונים, תחנות רכבת, שדות תעופה ועוד.
אז איך זה למעשה עובד
ישנם מספר רב של שיטות הפעלה ללוקרים כאשר אחת מהן היא שיטת ההשכרה. במסגרת שיטה זו שוכר המשתמש מהנהלת בית הספר או מהנהלת חדר הכושר את הלוקר לתקופה מסוימת שבדרך כלל נעה בין שנה לשלוש שנים והוא יכול להשתמש בלוקר באופן בלתי מוגבל כאוות נפשו. בשיטת הפעלה זו, בדרך תהיה זו הנהלת המקום אשר תספק ללקוח מנעול או תאלץ אותו לרכוש בעצמו מנעול שיהיה שייך אך ורק לו, כל עוד הוא שומר לעצמו את הגישה לפתוח ולנעול את הלוקר. שיטה נוספת היא השכרה לפי יום והיא נפוצה בדרך כלל במקומות אשר המבקרים בהם הם חד פעמיים ולא מגיעים מספר פעמים בשבוע או בכל יום כמו בתי ספר וחדרי כושר למשל ואותה נראה בעיקר במרחצאות או במוזיאונים. בשיטה זו הנהלת המקום היא זו שאחראית ודואגת לנעילת הלוקר.
התפתחות סוגי המנעולים ללוקרים
אם עד לפני מספר שנים לא רבות היינו רגילים לנעילת הלוקר אך ורק בעזרת מנעול תלייה, היום פני הדברים השתנו מאוד עם התפתחות הטכנולוגיה וענף שמירת החפצים שעבר שדרוג באמצעות נעילה מאובטחת. מנעולי תלייה המופעלים באמצעות מפתח נחשבים כיום לפתרון נעילה מיושן ולא יעיל בעולם בו אנו חיי היום שכן את המפתח קל מאוד לשכפל, דבר שהופך את הפריצה ללוקר לקלה מאוד. פתרון אשר החליף את מנעול התלייה הפשוט שננעל עם מפתח הוא מנעול התלייה המופעל באמצעות קוד אישי, דבר אשר מקשה על פריצת הלוקר. ישנם מנעולים ללוקרים שמופעלים בעזרת קוד מכני, בדומה למנעול מזוודה שמופעל באמצעות קוד אך ישנם מנעולים ללוקרים מתקדמים יותר, בהם הקוד לפתיחת הלוקר הוא דיגיטלי והם מאפשרים לנו הפעלה נוחה יותר של הלוקר. בנוסף כיום ישנם מנעולים ללוקרים שפועלים בשיטת RFID – radio frequency identification, והם מאפשרים את פתיחת ונעילת הלוקר באמצעות צ׳יפ או כרטיס שתוכנן מראש לפתוח ולנעול את הלוקר ברגע שמקרבים אותו אל המנעול.
היתרון בסוג זה של נעילה שזהו כרטיס שאנו שמים בארנק או צ׳יפ שניתן להצמיד למחזיק המפתחות ולפתוח אתו בקלות את הלוקר, מבלי להסתבך עם מפתח ומבלי לזכור את הקוד בעל פה. שיטת נעילה זו נפוצה בעיקר בחדרי כושר או בבריכות בהם הצ׳יפ לפתיחת הלוקר מהווה גם את כרטיס הכניסה של המנויים למתחם.
לסיכום, המילה האחרונה בתחום המנעולים ללוקרים הוא נעילת ופתיחת הלוקרים באמצעות מערכת ממוחשבת אשר שולטת על כל מערכת הלוקרים. הלוקרים מחוברים למחשב אשר הוא עצמו מחובר לחשמל והלקוח מחליט איזה לוקר הוא משכיר, משלם בעמדת המחשב שתפקידה להפעיל את הלוקר, בוחר לעצמו קוד אישי לפתיחת ונעילת הלוקר ומאחסן בו את חפציו. ניתן להשתמש גם בנעילה ממוחשבת בשיטת ה-RFID שהזכרנו קודם לכן, כך שבמקום לבחור קוד לנעילת ופתיחת הלוקר, הלקוח סוקר את הצ׳יפ או הכרטיס האישי שלנו ובאמצעותו הוא פותח את הלוקר ונועל אותו כאוות נפשו. שיטה זו מתאימה בעיקר למועדונים פרטיים, חדרי כושר יוקרתיים ובריכות שחייה.
לחצו כאן לפרטים אודות לוקרים בתי ספר